Contra el patriarcat, desobediència feminista!

Avui, 8 de Març de 2013, aprofitant que és el dia de la Dona Treballadora i de TOTES LES DONES que ja sigui dins o fora la llar duen a terme un treball encara ara menys valorat que el dels homes, ARRAN Sant Cugat hem rebatejat el Carrer Santa Maria de Sant Cugat del Vallès amb el nom de l’escriptora Maria Mercè Marçal.

És intolerable que a Sant Cugat, per cada 17 carrers amb noms masculins només 3 portin nom de dona, i a més la majoria d’aquests siguin de santes o verges.
Hem escollit aquest carrer per ser un dels principals i més transitats de la ciutat.  Mereix un nom que no representi a les dones lligades a una creença i una moral que les oprimeix, que no les permet gaudir lliurement de la seva sexualitat.
El nom que li hem donat és el de Maria Mercè Marçal per ser una de les activistes feministes més coneguda als Països Catalans.
Maria Mercè Marçal (Barcelona 1952, 1998) fou poeta, escriptora i traductora. Va participar a l’Assemblea de Catalunya i va militar al PSAN (Partit Socialista d’Alliberament Nacional) des del franquisme fins a 1980. A més, va coordinar la secció feminista de la Universitat Catalana d’Estiu des de 1979 fins al 1985.
            DSC03904                      DSC03905

Per la seva lluita contra el patriarcat i el seu recorregut polític, creiem que és un bon exemple de dona treballadora.
Aprofitem per recordar que avui a les 18:30h hi ha manifestació a  Plaça Universitat!

Només lluitant tenim futur!

             DSC03907

Deixa un comentari