Qui som?

Què és ARRAN?

Després de quatre anys de procés de confluència, s’ha produït la unió entre les organitzacions CAJEI, coordinadora on es trobava integrada l’Assemblea de Joves de Sant Cugat i Maulets. Fruit d’aquesta fusió, i també amb la integració de set col·lectius juvenils locals, neix ARRAN, la nova organització juvenil de l’Esquerra Independentista.

Es fa efectiu, així, el compromís assumit tant per la CAJEI com per Maulets de construir plegats una única organització juvenil de l’Esquerra Independentista. Una organització, ARRAN, que en el moment del seu naixement compta amb implantació arreu del territori dels Països Catalans i es converteix en l’organització juvenil més nombrosa del país.

ARRAN és l’organització que aglutina a partir d’ara tot el jovent organitzat per la independència i el Socialisme als Països Catalans. Entenem, per tant, que el naixement d’ARRAN és un pas fonamental per a la nostra referencialitat. Un pas definitiu per a incrementar la incidència del nostre discurs entre tot el jovent per sumar, des d’avui mateix, totes aquelles joves que de Fraga a Maó, i de Sales a Guardamar vulguin sumar-se també a la lluita de l’Esquerra Independentista.

Perquè lluitem?

ARRAN, com a organització juvenil de l’Esquerra Independentista, defensem els drets i els interessos de la joventut contra la opressió que patim per part dels estats espanyol i francès. I per això apostem fermament per la construcció d’uns Països Catalans independents.

Entenem, però, la independència com a quelcom més enllà de l’alliberació respecte els estats que ens oprimeixen. I això passa per una ferma lluita contra el sistema capitalista, contra les seves lleis i els seus valors, que sotmeten les classes populars del país i al jovent de manera especial. ARRAN apostem pel Socialisme com a model per a la superació de la dominació capitalista i la consecució d’una societat justa i igualitària.

ARRAN lluitem també contra el sistema de dominació hetero-patriarcal. Des del feminisme, combatem el patriarcat i les institucions que el sostenen

Entenem els tres eixos ideològics de la nostra lluita- Independència, Socialisme i Feminisme- com a tres lluites que són indestriables les unes de les altres i apostem fermament per la confluència constant d’aquestes tres lluites en la nostra pràctica diària com a única solució possible per la construcció d’una societat lliure de tota opressió.

Duem a terme la nostra lluita des de la radicalitat, perquè entenem que és incidint a l’arrel dels nostres problemes que serem capaços de solucionar-los. Apostem per la subversió, la combativitat i la confrontació.

Som conscients de com n’és d’important la nostra presència en tots els fronts de lluita en el context de crisi capitalista que vivim. Per aquest motiu serem present en la lluita contra les retallades, els desnonaments, contra les reformes de la dreta i allà on se’ns requereixi. Plantant cara, amb el compromís i la contundència que des de sempre ens ha caracteritzat.

I som conscients també que, com a organització juvenil de l’Esquerra Independentista, assumim la responsabilitat de mobilitzar el jovent en la defensa dels seus interessos i de teixir el moviment juvenil sòlid i cohesionat que ho ha de fer possible.

Als països Catalans el jovent seguem ARRAN!

Independència/Socialisme/Feminisme

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s