DELPHI, BOTIFLERS!

Ja tenim botifler de la precarietat 2015!!

Les votacions per a aquesta edició del guardó de botifler de l’any van tancar-se aquesta passada nit a les 12. Un centenar de persones han votat i els resultats són els següents: En empat al quart lloc amb un 16,1% dels vots, les ETT I el Grup Informa. En segon lloc, amb el 28%dels vots, doméstico labora. I per últim, s’ha emportat el premi botifler de l’any amb un 39,8% dels vots la fàbrica DELPHI.

Com sabeu, no és cap premi físic sinó un guardó simbòlic que pretén assenyalar a totes aquelles persones, organitzacions o grups que durant l’any han fet quelcom en contra de la nostra ciutat. L’any passat, els guanyadors van ser el Pak antiPAHtic, (Caixa Catalunya, els mossos i l’alcaldessa, Mercé Conesa) per la repressió brutal que van fer a la lluita de la PAH Rubí al nostre poble.

Aquest any, hem volgut emmarcar el Botifler de l’any dins de la campanya nacional d’arran Sostre i Treball i per això l’hem anomenat Botifler de la Precarietat, buscant assenyalar als explotadors més miserables del nostre poble.

 

Vam nominar a la fàbrica DELPHI perquè ha anunciat la seva intenció de tancar la fàbrica de Sant Cugat, fet que provocarà l’acomiadament de 540 persones i que posa en risc la feina de 160 persones més subcontractades. No és el primer cop que l’empresa actua sense tenir en compte les necessitats de les treballadores, ja que al 2013 ja va acomiadar a través de l’aplicació d’un ERO 170 treballadores.

Tancarà la fàbrica per portar la producció a Romania o a la Xina, en busca de mà d’obra més barata per tal de mantenir els seus beneficis, ja que encara que addueixi pèrdues de 100M d’€ per justificar-ne el tancament, els ingressos a la zona europea de la multinacional han augmentat un 6% el darrer any.

Aquest és el nostre tret de sortida a les accions locals que farem dins de la campanya Sostre i Treball, per reivindicar el dret d’emancipació i un treball digne per a les joves.

http://www.cugat.cat/noticies/societat/117426/l_empresa-delphi-guanya-el-premi-botifler-de-l_any

http://www.totsantcugat.cat/actualitat/ciutat/politica/delphi-es-el-botifler-de-l-any-de-sant-cugat-segons-arran-58961102.html

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s