#CarrersInsubmisos

‪#‎CarrersInsubmisos‬

Fa una setmana Sant Cugat del Vallès es despertava una mica més lliure.

Collage Carrers Franquistes

És habitual passejar pel nostre poble i llegir “Avinguda de l’alcalde Barnils”, “Plaça Doctor Villar”, “Carrer de Pau Muñoz i Castanyer.” Tres noms de tres carrers o places de Sant Cugat, l’últim d’ells, assignat per l’ajuntament l’any 2004. Aquests tres carrers reben el seu nom en honor a tres alcaldes Sant Cugatencs, casualment tres homes, que van ser alcaldes durant la dictadura franquista, tres exrepresentants del seu règim al nostre poble. Des d’Arran Sant Cugat creiem que és intolerable que els carrers del nostre poble commemorin aquests tres corresponsables de la misèria i la repressió de la que va ser víctimes al nostre país durant més de quaranta anys.

Així doncs, hem decidit esborrar aquesta vergonyosa marca dels nostres carrers despenjant els seus noms de les parets. I penjant-hi el nom de tres lluitadores per la llibertat. Avui s’hi pot llegir “Avinguda de Lina Odena”, “Carrer de Marina Ginestà” i “Plaça de Teresa Claramunt” en el seu lloc. Noms que sí que mereixen un record, noms que varen lluitar per a eradicar la lacra del franquisme i noms que, per davant de tot, varen lluitar per la llibertat. Tres noms de dones. Algunes d’elles del nostre poble, algunes d’elles de més enllà; però totes elles van defensar amb la seva vida la llibertat que el franquisme i tots els seus aliats van robar-nos.

Amb aquesta acció reivindiquem la importància històrica de totes les lluites i de totes les lluitadores que van oposar-se franquisme durant la guerra i la dictadura, les quals, massa sovint, són menyspreades arreu de l’Estat espanyol amb monuments, condecoracions i records dels seus botxins.

No cedirem ni un pam al feixisme!

Els carrers són nostres!

Arran Sant Cugat, 18 de febrer del 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s