Tornen els premis botifler de l’any

Arriben els premis Botifler de la Precarietat!

Aquest any Arran Sant Cugat volem donar el premi de botiflers a aquelles empreses que ens condemnen a la precarietat! Ens centrem en aquest aspecte emmarcant­nos en la campanya nacional Sostre i Treball, perquè les joves estem fartes que se’ns precaritzi a les feines, ens condemnin a la misèria i no tinguem possibilitats d’emmancipar­nos!

Les quatre empreses santcugatenques són paradigma de la precarietat que vivim la classe treballadora, i especialment com a joves i com a dones, i per això us convidem a participar de les votacions per tal de triar quina és l’empresa mereixedora de tan dubtós reconeixement.

Podeu votar al candidat més miseràble al següent enllaç http://goo.gl/forms/dzWFDl89Tb

Les joves volem sostre i treball dignes!

Botifler 2015 comprimit

Delphi: Multinacional que deixa al carrer 540 treballadores per anar a explotar a un altre país!

Nominem l’empresa proveïdora de peces d’automòbil perquè ha anunciat la seva intenció de tancar la fàbrica de Sant Cugat, fet que provocarà l’acomiadament de 540 persones i que posa en risc la feina de 160 persones més subcontractades. No és el primer cop que l’empresa actua sense tenir en compte les necessitats de les treballadores, ja que al 2013 ja va acomiadar a través de l’aplicació d’un ERO 170 treballadores.

Tancarà la fàbrica per portar la producció a Romania o a la Xina, en busca de mà d’obra més barata per tal de mantenir els seus beneficis, ja que encara que addueixi pèrdues de 100M d’€ per justificar­ne el tancament, els ingressos a la zona europea de la multinacional han augmentat un 6% el darrer any.

Més informació:

http://www.ara.cat/economia/Delphi­tanca­Sant­Cugat­perillen­540­llocs-
treball_0_1516648446.html

http://www.cugat.cat/noticies/economia/116568/la­planta­de­delphi­a­sant_cugat­tancara­i-
deixara­sense­feina­540­persones

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/delphi­cerrara­planta­sant­cugat­finales­ano­4871583

http://www.expansion.com/catalunya/2016/02/04/56b331e446163fc6708b4614.html

Ett’s (Randstad, Manpower, Adecco, Temporal Quality): Precarització i temporalitat per les treballadores, aprofitant­se de la necessitat de feina!

Les ETT’s són el paradigma de la precarització de les treballadores, especialment dels col∙lectius amb més risc d’atur: joves, dones, aturades de llarga durada i immigrants. Les ETT’s s’enriqueixen amb la cessió de mà d’obra a altres empreses, que aprofiten els sous ridículs que paguen les ETT’s per poder tenir treballadores que, amb la mateixa feina i hores treballades que altres, cobren fins a un 40% menys. Contracten persones a través d’ETT’s especialment per no haver de complir els convenis de les seves empreses, aconseguits amb la lluita col∙lectiva, i per estalviar­se les cotitzacions a la Seguretat Social. Són claus per intensificar la precarietat tant pel sou com per una altra qüestió fonamental, la temporalitat, ja que tenen una legislació pròpia que les permet fer contractes per setmanes, dies o fins i tot hores.

No només s’enriqueixen a costa dels col∙lectius amb més necessitat de feina com el jovent sinó que a més contribueixen a facilitar a les empreses mà d’obra barata i sense drets laborals!

Més informació:

Feu clic per accedir a guia­ett.pdf

Grup Informa: “La informació és un negoci”, Joan Múrcia dixit. Grup Informa és explotació!

Nominem el Grup Informa, propietat de Joan Múrcia, perquè exploten les seves treballadores fins a l’extrem a través de diferents pràctiques: diverses treballadores han denunciat impagaments salarials, contracten persones amb problemes d’inserció laboral (aturades de llarga durada o persones amb diversitats funcionals) per cobrar les ajudes i subvencions pertinents però després no els abonen els sous, ho fan tard o només parcialment. A més, exploten especialment les joves ja que es nodreixen de la feina de becàries estudiants de periodisme a les quals ofereixen sous de 80 euros al mes per mitja jornada que fins i tot en molts casos no arribaven a pagar, a més a més de no deixar signar les notícies a les treballadores. Han arribat a oferir 3 €/h per coordinar un diari en una localitat, i davant les queixes de les treballadores, reaccionen amb silenci o un tracte degradant.

Més informació:

http://www.respostasolidaria.cat/?p=230

http://www.respostasolidaria.cat/?p=227

http://www.respostasolidaria.cat/?p=223

http://www.respostasolidaria.cat/?p=236

http://www.media.cat/2015/06/17/grup­informa­lexemplificacio­de­la­precaritzacio­del-
periodisme/

http://cerdanyolainforma.com/?p=4038

Domestico Labora: empresa de “distribució” d’empleades de la llar

Aquesta empresa basa la seva activitat econòmica en distribuir empleades de la llar a les cases que els ho demanen, fent d’intermediaris en la contractació de persones que porten les tasques domèstiques d’una casa.

L’assignació del treball reproductiu i de cures a les dones i la seva invisibilització social ha estat i segueix sent un dels pilars de l’opressió que el patriarcat exerceix sobre el gènere femení, i aquesta empresa no només contribueix a la perpetuació de la divisió sexual del treball, ja que quan parlen de feines amb menys reconeixement social i feminitzades com per exemple planxadores, personal domèstic de neteja o cuidadores d’infants, ho fan només “oferint” dones per fer­les, mentre que quan parlen de formadors, cuiners o xofers sempre ho fan en masculí, sinó que a més a més amb la imatge que donen associen els casos en què aquest treball es mercantilitza amb dones d’origen llatinoamericà. Això perpetua la doble jornada per les dones i l’estigmatització de les tasques associades a les dones, menys valorades i per tant més fàcilment precaritzades, i a més a més contribueix a la globalització del treball reproductiu i de cures fent que dones de països del sud global assumeixin aquesta feina a través de treball precari.

Més informació:

http://www.domesticolabora.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s