Nota de premsa | Suport a la CUP-PC

Endavant, La Guitza, Hora Bruixa i ARRAN Sant Cugat en suport de la candidatura CUP-PC

Avui, 21 de maig a mig matí s’han reunit 4 col·lectius santcugatencs (L’assemblea del Casal Popular La Guitza, Endavant Sant Cugat, el col·lectiu de dones feminista i revolucionari de Sant Cugat Hora Bruixa i l’organització juvenil ARRAN Sant Cugat) per mostrar púbicament el seu suport a la Candidatura d’unitat popular – Procés Constituent de Sant Cugat per les eleccions municipals d’aquest diumenge 24 de maig.

Els col·lectius entenen la CUP-PC com a única candidatura rupturista que aposta per la radicalitat democràtica i que permet a les persones decidir sobre els aspectes essencials de les seves vides. Que aposta per un Sant Cugat integrador on totes les seves habitants gaudeixin d’igualtat d’oportunitats pel què fa als serveis públic, tant bàsics i essencials com l’ensenyament, la sanitat o l’habitatge.

IMG_20150521_122252

Begoña, com a membre de l’assemblea del Casal Popular La Guitza ha explicat la funció del casal com un espai de trobada per persones i col·lectius on compartir inquietuds, entenem la cultura com una eina de relació social i participació.

“Donem suport a la CUP-PC perque aposta per:

  • Potenciar activitats culturals al carrer.
  • Treballar per establir condicions propicies per tal que les entitats puguin desenvolupar les seves activitats.
  • Entenen que pot haver-hi una convivència entre les diferents parts respecte a l’ús de l’espai públic.”

 

Com a militant d’Endavant, endavant.org, Oriol Sánchez ha començat la seva intervenció destacant que la CUP-PC és la única candidatura rupturista que es presenta en aquestes eleccions. És una candidatura, ha afegit, que ve dels diferents moviments socials del municipi i hi integra les seves reivindicacions. Amb l’aliança entre la CUP i Procés Constituent la candidatura esdevè la força hegemònica d’esquerres d’aquestes eleccions municipals.

Dins de les propostes que hi ha al programa de la CUP-PC des d’Endavant s’ha destacat l’aposta per la remunicipalització dels serveis bàsics, començant per l’aigua. En la línia del programa, de dotar de més poder de decisió real als i les ciutadanes s’ha fet èmfasi en la proposta de pressupostos participatius i així com la voluntat de la candidatura perquè les festes majors i altres dates senyalades siguin les entitats del poble les que ofereixin activitats culturals per als veïns i veïnes.

Altres propostes programàtiques a destacar han estat aquelles que busquen facilitar les condicions de vida de les persones com l’aposta per construir més habitatge públic de lloguer, especialment destinat als joves i la racionalització de la xarxa de transport públic, a través de la connexió dels diferents tipus de transport en forma de malla per facilitar el trànsit pel municipi. Per últim a nivell mediambiental la CUP-PC proposa auditories energètiques a les llars del municipi per detectar on es perd més eficiència energètica i proposar solucions per paliar-ho.

Com a conclusió cal destacar que la candidatura CUP-PC és la única que parla obertament de sobiranies, destacant que la sobirania econòmica és tant o més important que la nacional a l’hora de governar-nos.

 

Camila, com a militant d’Hora Bruixa, explica que tot i ser un col·lectiu no adherit a la esquerra independentista, demanen el vot a la  candidatura CUP-PC perquè creuen que representa les seves demandes com a dones feministes en una societat patriarcal.

“Les dones patim dia rere dia i en tots els àmbits la violència masclista, som qui ens encarreguem del pes de les tasques domèstiques i de cures imposades pel patriarcat, som les dones qui patim la pressió estètica, la cosificació i a qui ens neguen el dret al nostre propi cos. Som les dones qui patim els rols de subordinació. Per tot això, creiem que són absolutament necessàries polítiques que facin efectiu el dret a les dones a una vida lliure de violència masclista, polítiques que assegurin uns serveis públics universals i justes per arribar a l’equitat en el repartiment de tasques i defensem la necessitat de sensibilitzar la població en tots aquests aspectes.

Entenem el municipalisme com una eina per donar veu a les persones de manera directa i, doncs, una via per transformar les relacions de gènere i combatre la desigualtat que patim. Volem una candidatura que incorpori el feminisme en totes les seves propostes, un programa amb transversalitat de gènere a totes les seves apostes, per tant, unes apostes que responguin a les necessitats diferencials entre dones i homes. Demanem una candidatura de base que s’encari frontalment al sistema patriarcal capitalista que ens oprimeix.

Com a col·lectiu de dones feminista i revolucionari creiem que la única candidatura municipal a Sant Cugat que respon a les nostres demandes és CUP-PC, ens planteja una alternativa radical i rupturista amb el sistema capitalista i patriarcal, la qual té com a objectiu principal la consecució d’una societat igualitària, lliure d’actituds sexistes, una proposta feta amb perspectiva de gènere.”

 

Cecília Aranda com a militant d’ARRAN Sant Cugat explica que donen suport a la CUP-PC perquè creuen fermament en el projecte polític d’aquesta candidatura.

“Sent conscients de la importància de  treballar des dels municipis per canviar la realitat des del nostre entorn més immediat d’una manera horitzontal, participativa i propera.

Per la part que ens toca, les joves de Sant Cugat estem fartes de demanar espais autogestionats pels i les joves on aglutinar el jovent amb inquietuds i interessos comuns, per tal de formar espais de participació que ens obrin les portes a l’emancipació i l’autoorganització.

L’oferta d’oci nocturn i l’incompliment del pacte per la nit és un exemple més de la poca consideració que té els govern de CiU cap al jovent, la cultura i la música a Sant Cugat. Per una sala de concerts pública i de gestió popular, que miri per les necessitats del i les santcugatenques i no pel benefici econòmic. I el compliment del pacte per la nit!

La precarietat laboral en la qual ens trobem les joves pel simple fet de ser joves i considerar la feina com un treball temporal, mal pagat i amb unes pèssimes condicions

Contra els elevat preus de l’habitatge i la poca consideració cap a les joves que no volem marxar de la ciutat que ens ha vist créixer, apostem per un habitatge assequible, amb més lloguer social i més facilitats quan decidim emancipar-nos.”

 

JUNTES HO FAREM POSSIBLE!

#REVOLUCIONEMSANTCUGAT

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s