ARRAN Sant Cugat davant la imposició del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a fer el 25% de classes en castellà a l’escola Santa Isabel


 

Fa quatre anys, una família va iniciar els tràmits per denunciar i exigir al Departament d’Ensenyament que els seus dos fills, alumnes de l’Escola Santa Isabel de Sant Cugat, poguessin matricular-se en castellà. Finalment, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha respost obligant a aquest centre a donar un 25% de les seves classes en llengua castellana, limitant així l’ús del català a les aules i atemptant contra la immersió lingüística.

Davant d’aquests fets que considerem inacceptables, des d’Arran Sant Cugat volem fer públiques les següents consideracions:

1. Defensem el model d’immersió lingüística. Denunciem aquest atac a l’ús del català i a la immersió lingüística, fórmula aplicada al Principat des dels anys vuitanta que ha permès garantir la integració i el coneixement del català i del castellà per part de milers d’alumnes.

2. Reivindiquem la llengua catalana com a element de cohesió. No hem d’acatar cap tipus d’imposició provinent del TSJC ni de cap altre estructura de l’estat espanyol, dirigit per un govern feixista i declaradament espanyolitzador. Reivindiquem la llengua catalana com a element de cohesió i no pas com a instrument de confrontació.

3. Crida a la desobediència. Fem una crida a l’escola Santa Isabel i a tota la comunitat educativa a desobeir les imposicions provinents de l’estat espanyol per tal d’afeblir l’ús i l’estat de la nostra llengua. No permetrem l’espanyolització dels nostres infants ni la del nostre futur com a poble.
Per una escola de totes, escola en català!


Arran Sant Cugat, organització juvenil de l’esquerra independentista

9 de febrer del 2015

sta isabel1

Notícies relacionades:

http://www.cugat.cat/noticies/politica/106676/l_escola-santa-isabel-acata-amb-resignacio-el-25per_cent-de-classes-en-castella

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2015/02/la-direccio-del-santa-isabel-defensa-que-la-llengua-catalana-es-la-vehicular-26523.php

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s