Consulta #Botifler14

Santcugatencs i santcugatenques, arriba un dels esdeveniments més democràtics i populars dels Països Catalans.

Arriba la Consulta Botiflera 2014!

Des d’Arran Sant Cugat, com cada mes de gener, volem fer un reconeixement públic i honest a les persones i partits que l’any anterior han desgovernat el nostre poble amb actuacions vergonyants i miserables. Som conscients que les tres candidatures estan àmpliament preparades per fer-se amb la victòria, però us convidem malgrat això a triar-ne una i votar-la!

Però atenció! L’edició d’enguany porta novetats i no es votarà per Internet a través del nostre blog. Aquesta vegada el poble s’haurà de mobilitzar i sortir de casa! Aprofitant que el proper divendres 6 de febrer organitzem una xerrada sobre la Unitat Popular al Casal Popular La Guitza (una jornada que acabarà amb sopar, música i festa), les votacions es duran a terme allà mateix de les 19h de la tarda a les 24h de la mitjanit! Estarem molt contentes de veure-us-hi a totes!

 

10946035_334715516714044_192098188_o
A continuació us adjuntem les tres propostes nominades amb els seus mèrits respectius. Camarades, participeu de la consulta encara que el Tribunal Constitucional ens la suspengui!

 

PACKTE PEL SILENCI

Qui són?

L’ajuntament i el lobby silenciós.

Per què els nominem?

Després de 2 anys de negociacions entre entitats, associacions de veïns, bars i restaurants,…es va elaborar un document de consens, el Pacte per la Nit, que establia una normativa sobre l’activitat nocturna a la ciutat i que satisfeia les necessitats i demandes de les diverses parts. Tot i així, l’ajuntament no ha fet mai efectius aquests acords i, de fet, enguany ha decidit unilateralment desestimar el Pacte arran de les pressions d’un grup de 40 de veïns i veïnes constituïts en “Veïns contra el Soroll”. Aquest grup, que neix amb l’objectiu de vetar qualsevol activitat al centre de la ciutat que pugui generar soroll, ha estat el responsable de fer traslladar jocs d’un parc infantil de Rambla del Celler perquè el soroll dels infants els generaven molèsties. Davant d’això, denunciem el paper de l’Ajuntament en promoure un model de ciutat-balnerari, incomplint acords presos mitjançant la negociació col·lectiva entre diversos sectors de la ciutat i cedint davant de les pressions d’un petit sector de veïns que defensen els seus propis interessos. Reivindiquem una ciutat que defensi seu teixit associatiu, que pugui gaudir d’activitats lúdiques i culturals, també al centre de la ciutat, i que fomenti un espai d’entesa i diàleg entre les entitats i els veïns per tal de construir una convivència basada en el reconeixement i el respecte mutu. I que tots i totes som veïns!

 

MÉS INFORMACIÓ:

http://www.cugat.cat/noticies/societat/104282.htm

http://www.cugat.cat/noticies/politica/102800.htm

http://www.cugat.cat/noticies/politica/102336.htm

http://www.cugat.cat/noticies/societat/104880.htm

http://www.cugat.cat/noticies/societat/105335.htm

 

PACK ANTI-DONA

Qui són?

Vox, PP i Bruno de Salvador.

 Per què els nominem?

Aquesta nominació gairebé no mereix presentació. El mateix any en què s’havia d’aprovar la contrareforma de la llei de l’avortament, que la lluita feminista ha aconseguit frenar, el dret al propi cos ha estat un tema important a l’agenda política dels partits de Sant Cugat. La defensa de la prohibició de l’avortament va estar capitanejada a principis d’any pel mateix PP fins que el mateix partit a nivell estatal va retirar la contrareforma. Després d’això, el regidor del PP fins aleshores, Bruno de Salvador, va abandonar el partit perquè considerava una “traïció” que Rajoy no tirés endavant la prohibició de l’avortament. Tot això amenitzat per les més ridícules pica-baralles entre l’ex-regidor i el PP. Però la novetat d’aquest 2014 ha estat la incorporació a l’escena política de Vox Sant Cugat, que es presentarà per primera vegada a les properes eleccions municipals. Aquesta formació de dretes i ultra-conservadora en el seu acte de presentació a Sant Cugat i amb la presència dels grups pro-vida Hazte oír i Derecho a vivir va defensar com un dels seus eixos principals “la defensa dels dret a la vida dels concebuts no-nascuts”. De ben segur que sentirem a parlar d’aquest nou partit a Sant Cugat que en la seva primera aparició ja va deixar ben clara la seva postura contra els drets de les dones.

Els nominem perquè defensem un avortament lliure i gratuït i el dret de les dones a decidir sobre el seu propi cos, la maternitat i les seves pròpies vides. I també perquè sabem que els que es reivindiquen com a “pro-vides” són els mateixos que defensen polítiques socials i laborals que ens condemnen a la precarietat i a vides de misèria i pobresa. Prou hipocresies i atacs als drets de les dones!

 

MÉS INFORMACIÓ:

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2014/11/vox-es-presentara-a-les-municipals-amb-gent-de-sant-cugat-24962.php

http://www.cugat.cat/noticies/politica/103045.htm

http://www.cugat.cat/noticies/politica/103647.htm

http://www.cugat.cat/noticies/politica/103441.htm

http://www.cugat.cat/noticies/politica/95753.htm

http://www.cugat.cat/noticies/politica/95923.htm

 

PACK ANTIPAHTIC

QUI SÓN?

Caixa Catalunya, Mossos i Mercè Conesa.

 PER QUÈ ELS NOMINEM?

Les nominacions a CX, els mossos i Mercè Conesa sorgeixen arran de les moltes i diverses traves que han anat posant a la PAH Rubí en la seva lluita de reivindicar un habitatge digne per a tothom.

Primerament nominem a CX per no oferir cap tipus de solució a unes famílies que van estar-se 115 dies –incloent-hi els dies festius nadalencs- acampades en una oficina fins que no van sentir-se pressionats per altres actors del seu interès. Als mossos, per el brutal desallotjament de membres de la PAH i altres col·lectius que van anar-hi a donar suport la nit del 10 de Novembre, mostrant així un altre cop, al servei de quins interessos estan. Per últim a Mercè Conesa, per voler-se penjar la medalla d’haver ajudat en la medicació de les negociacions de la PAH amb CX quan va ser el seu equip de govern qui va multar als acampats reiteradament en un intent de fer-los dissuadir en la seva lluita.

Reivindiquem la lluita que la PAH Rubí ha estat duent a terme a la nostra ciutat aquests dies i admirem la seva persistència malgrat els entrebancs que els nominats a aquest premi els hi ha volgut posar.

 

MÉS INFORMACIÓ:

http://www.cugat.cat/noticies/videos/104226 Notícia i vídeo del desallotjament

http://www.cugat.cat/noticies/societat/106011/acord-definitiu-entre-la-pah-de-rubi-i-catalunya-caixa

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2015/01/la-pah-de-rubi-aixeca-l-acampada-despres-de-115-dies-25996.php

https://www.youtube.com/watch?v=-Ct4nLJOVYI&feature=youtu.be

http://www.ccma.cat/324/Desmantellen-lacampada-de-la-PAH-a-Sant-Cugat-per-reprendre-les-negociacions/noticia/2629654/

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s