CAP PACTE, CAP REI!


ixct-noreiwebAquest dijous 19 de juny es viurà en gran part dels Països Catalans un nou capítol de l’intent de perpetuació de l’actual règim polític al poder amb la coronació de Felip VI com a rei d’Espanya. El rebuig d’una majoria social als Països Catalans a aquesta revàlida de la mordassa constitucional del 78 sense passar per cap mecanisme democràtic que la refrendi s’ha demostrat abastament amb diverses mobilitzacions al carrer.

Ara mateix es donen les condicions idònies per a esquerdar encara més, arreu dels Països Catalans, la legitimitat de l’actual règim polític. Un qüestionament que no circumscrivim en un simple dilema institucional entre monarquia/república, sinó entre l’autodeterminació i la sobirania popular enfront el pacte entre elits i la democràcia tutelada. Creiem també que la campanya “Independència per canviar-ho tot” ha de tenir un protagonisme important en aquesta nova conjuntura política: obrir espais de mobilització en defensa dels drets nacionals, socials i democràtics ha de permetre posar les bases de processos de canvi real i combatre qualsevol intent de pacte o canvi limitat.

És per això que hem impulsat, juntament amb altres organitzacions, una mobilització pel proper diumenge 22 de juny a Barcelona. Sota el lema “Cap pacte, cap rei. El poble català decideix”, aquesta manifestació pretén recordar que l’única legitimitat democràtica recau en el poble. Això és especialment important en un moment en que hi pot haver la temptació d’intentar un pacte des de dalt per a fer emmudir la protesta nacional, social i democràtica. Davant d’això, cal començar a alçar veus que situïn la voluntat popular com la font de tot plegat, i que plantegin la necessitat d’un procés de canvis sense límits

Alhora, també fem una crida a fer concentracions davant dels ajuntaments d’arreu dels Països Catalans el proper dijous 19 de juny, per tal de fer arribar el missatge rupturista a tots els racons del nostre país.

El Poble català decideix!

CAP PACTA, CAP REI!

22dejuny1

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s