Neix un nou projecte de Masoveria Urbana a Sant Cugat

S’okupen les antigues 6 cases dels mestres de La Floresta com a tret de sortida a un nou projecte d’activació de la Masoveria Urbana a Sant Cugat “6 Claus”.

 

Manifest a favor d’impulsar la masoveria urbana a Sant Cugat

 

Sant Cugat del Vallès és un dels municipis amb la renda per càpita més alta i amb l’habitatge més car de l’Estat Espanyol, fet que ha comportat que molts joves hagin hagut de marxar del seu poble  i cercar  habitatges més assequibles a altres municipis.

Amb la crisi d’aquests darrers anys, la situació no ha millorat, i el nostre jovent continua marxant, malgrat l’existència de moltes vivendes buides i abandonades.

Les cases dels mestres de la Floresta, són unes construccions propietat de l’Ajuntament de Sant Cugat que estan ubicades al costat de les pistes de Can Llobet. Els habitatges van ser abandonats a mesura que les famílies que hi vivien van anar marxant fins al punt que van quedat totes buides. En els darrers anys algunes d’aquestes vivendes han estat ocupades per famílies diverses que més tard o més d’hora han estat expulsades pel mateix Ajuntament que ha optat per desallotjar-les i tapiar portes i  finestres.

Al seu torn, l’Ajuntament de Sant Cugat, el gener de l’any 2013 va posar en marxa un projecte de masoveria urbana al nostre municipi que havia de ser gestionat per PROMUSA. Durant tot aquest temps, però, no s’ha establert cap contracte entre les mes de vuitanta persones que s’hi han inscrit i els quatre propietaris que s’hi han avingut. Atenent aquests resultats ens qüestionem si hi ha una voluntat real per part de l’Ajuntament per a què aquest projecte funcioni. En aquesta línia, hem trobat a faltar una campanya més proactiva per aconseguir propietaris i, d’altra banda, no entenem les dificultats que hi ha a l’hora de tancar contractes entre les parts interessades en formalitzar la masoveria.

És per tot això que brindem l’oportunitat a l’Ajuntament per a què sigui aquesta institució, com a propietària, la primera en formalitzar un contracte de masoveria urbana. Estem convençuts que si l’Ajuntament estableix els primers contractes entre el consistori i les joves i les famílies amb infants que actualment habiten a les cases dels mestres de la Floresta, el seu exemple servirà per a què d’altres propietaris s’animin a participar en un projecte de Masoveria Urbana com l’engegat per l’Ajuntament.

En aquest sentit, l’acció que s’ha produït a la Floresta, té per objectiu la materialització del primer contracte de masoveria a Sant Cugat, amb el benentès que aquesta actitud proactiva servirà sens dubte d’exemple per a d’altres propietaris de la vila i al seu torn pot servir d’exemple per a d’altres municipis del país.

El grup de persones que actualment estan a les cases del mestres de la Floresta tenen total voluntat i disponibilitat per començar a treballar amb l’Ajuntament per tal que es legalitzi la situació actual i es trenqui amb la dinàmica recorrent d’ocupacions i desallotjaments successius de les cases del mestres de la Floresta.

Atenent que hi ha sis cases, el grup de joves i de famílies que han engegat aquesta ocupació pretenen tirar endavant un projecte anomenat Sis claus”, un per cada casa, amb la voluntat que serveixi de pont de retorn de molts d’aquests joves que es van veure obligats a marxar a causa dels preus de l’habitatge. Moltes i molts de nosaltres tenim en comú que estem en les llistes d’espera del projecte de Masoveria Urbana de l’Ajuntament, i a causa de la no resposta ens veiem obligats a realitzar l’ocupació d’aquestes vivendes. La intenció és mantenir aquesta ocupació com una manera de pressionar fins que no es trobi una solució concreta. Demanem de forma explícita que l’Ajuntament aposti per la via del diàleg, i eviti qualsevol dinàmica repressiva i violenta.

Un cop estigui resolt aquest primer contracte de masoveria urbana a Sant Cugat, animem a l’Ajuntament a que faci el mateix amb altres propietats que pugui tenir a la Floresta, Valldoreix, Mirasol i el centre del poble.

Adhesions al manifest: Arran, Assemblea la Floresta Indignada Actua, CUP, Guitza i PAH.

Convidem a les entitats i col·lectius de Sant Cugat a sumar-se a aquesta iniciativa.

 

 

La Floresta, 16 de juny de 2014

 

Aquí teniu el blog del Projecte

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s