Roda de premsa en relació als fets del 5 d’Abril

Comunicat de la Roda de premsa duta a tèrme el passat Dimarts 28 de Maig:

“Bon dia, som el Pol Garcia i la Clàudia Mestres, militants d’Arran Sant Cugat, que és l’organització juvenil de l’Esquerra Independentista. Hem convocat aquesta roda de premsa avui aquí per informar sobre els esdeveniments que hi ha hagut darrerament en relació a la denúncia que vam rebre el passat 5 d’abril.

El dimarts passat Arran Sant Cugat vam fer una intervenció al ple municipal en què demanàvem a l’ajuntament quines accions havia emprès respecte les amenaces i agressions a la llengua,que s’havien produït en l’actuació de la policia local en què tres persones van acabar imputades per desobediència. Recordem que en declaracions a la premsa sobre aquests fets,el consistori havia dit que considerava que l’actuació havia estat correcta però que, com a responsable de la policia local, faria les investigacions pertinents i emprendria les mesures corresponents.

Així doncs, set setmanes després, des d’Arran vam assistir al ple del 21 de maig per exigir responsabilitats i reclamar una resposta a l’alçada de les circumstàncies. Davant d’això, l’ajuntament es va limitar a respondre la interpel·lació amb evasives i va afegir que, fins que no s’hagués resolt el procés judicial, no faria cap més pas. Això ens demostra com el consistori té un discurs quan es troba en el punt de mira, i un altre quan la pressió mediàtica ja ha passat.

Paral·lelament, el 17 de maig les persones imputades vam decidir interposar una denúncia contra els agents per abusos policials i per agressions a la llengua, en el context d’una actuació abusiva i del tot injustificada.

Des d’Arran entenem que aquests exemples d’abusos no són fets aïllats. Són les enèsimes mostres de la criminalització del jovent organitzat i dels atacs cap a la nostra llengua. Per aquest motiu, entenem que la resposta no pot esperar indefinidament, i que tampoc es pot reduir a la senzilla resolució judicial d’un sol fet. L’ajuntament ha d’assumir la seva responsabilitat i, davant de fets aïllats, emprendre totes aquelles mesures corresponents a les circumstàncies. No pot ser que sigui la mateixa ciutadania qui, sense cap recolzament, hagi d’autodefensar-se individualment davant de l’administració per la via judicial, per fets que precisament l’administració té la responsabilitat de resoldre des de dins.

En resum, denunciem altra vegada la criminalització del jovent que lluita, les agressions contra la llengua catalana i els abusos policials. Així mateix, instem a l’ajuntament de Sant Cugat a assumir responsabilitats i emprendre les mesures pertinents.

En darrer lloc, volem anunciar que el judici per aquests fets tindrà lloc el dimarts 4 de juny a les 9:30 als jutjats de Rubí, i convoquem una concentració de suport a les imputades.”

Prou impunitat policial, prou criminalització al jovent que lluita!

Notícia al cugat.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s