Sala Hoboken Botifler 2012!

Els i les Santcugatenques han escollit el Botifler de l’any 2012!

La polèmica sala de concerts Hoboken ha estat la guanyadora amb el 37% dels vots totals. Però com que crèiem que no era just menysprear els grans esforços de Catalunya Caixa, per ser una de les entitats bancàries culpable de la majoria de casos d’afectats per la hipoteca al nostre poble, hem decidit atorgar-li el premi “Botifler obligat”.

Volem agrair a totes aquelles que han participat en les votacions del Botifler de l’any 2012, sabem que ha estat difícil escollir-ne un tenint en compte els mèrits acumulats per cada candidat, any rere any, per ser premiats com a botiflers de Sant Cugat.

finalista copia

Els resultats de les votacions amb un total de 362 vots han sigut els següents:

1. Sala Hoboken: 135 vots (37%)

2. Catalunya Caixa: 95 vots (26%)

3. Jordi Carreras (president del grup municipal del PP): 89 vots (24,3%)

4. Josep Puig (president EMD Valldoreix): 46 vots (12,7%)

Repàs dels candidats:

Sala hoboken

Després de més de 10 anys lluitant per un espai musical públic ens intenten vendre la nova sala de concerts privada com allò que el poble es mereix i que el sindicat de músics Dissidència Sònica porta anys reclamant. Aquesta no és la nostra sala de concerts pública amb bucs d’assaig i un model de gestió ciutadana, sinó una discoteca on no tindran cabuda els grups locals. Una discoteca que poc després de la seva obertura ha hagut de dur a terme un canvi dràstic anul·lant els concerts programats i reorientant-se cap a l’oci ja existent al poble com a discoteca amb música comercial, això si, construïda en sòl públic. Sobre els bucs d’assaig ens diran que és un tema complicat perquè necessiten una gran inversió, que de moment no es pot assumir el seu cost, ara bé, els1,5 milions d’euros d’inversió per a l’obertura de la sala, o les declaracions de Carles Cano (el seu gerent) emfatitzant que no es tracta de vendre copes, sinó de bona música, així com demés declaracions del nostre regidor de joventut Raül Grangé (botifler de l’any 2011) celebrant aquesta obertura com una gran oportunitat per la ciutat, ens fan nominar la Sala Hoboken i la seva gestió al premi Botifler de l’any 2012.

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/12/hoboken-una-sala-de-concerts-per-al-poble-o-una-discoteca-privada-11363.php

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/10/dissidencia-sonica-crida-al-boicot-d-hoboken-9941.php

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2013/01/les-coses-cauen-pel-seu-propi-pes-11745.php

http://www.cugat.cat/diari/opinio/82087/cronica_d_una_privatitzacio_anunciada

http://cugat.cat/diari/opinio/82338.htm

Josep Puig (president EMD)

Seguint amb la tònica de privatització d’allò públic, la pista verda de Valldoreix n’és un clar exemple. Durant anys, els veïns i veïnes de Valldoreix han pogut gaudir de l’ús públic d’aquesta pista, situada al complex esportiu del districte, on ara es construiran unes pistes de pàdel privades sota l’excusa que existeix una forta demanda d’aquestes a la zona. Després d’anys de lluita per evitar un nou conveni sobre el complex esportiu entre l’EMD i l’empresa privada Eventing Sports Cinc (recollida de 600 signatures en contra, recursos, al·legacions al ple, etc.), Josep Puig segueix intentant vendre’ns la nova situació com a favorable per Valldoreix, ja que s’estalviaran més de 80.000 euros a les finances del districte. Però no oblidem que aquest nou conveni comporta la pèrdua d’un espai per a dur a terme activitats municipals i l’ús lúdic, esportiu i públic per part de les veïnes. Gràcies al seu gest per seguir fomentant la privatització dels espais públics municipals i la poca transparència del conveni nominem Josep Puig botifler de l’any 2012.

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/10/candidatura-de-progres-de-valldoreix-presenta-un-recurs-contra-la-modificacio-de-la-concessio-del-co-9889.php

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/07/josep-puig-anuncia-que-el-nou-conveni-l-emd-i-el-complex-esportiu-de-valldoreix-estalviara-mes-de-80-8660.php

Catalunya Caixa

El nostre municipi ha vist néixer aquest estiu la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, un suport a les famílies que no poden fer front als pagaments de la seva hipoteca. I s’ha demostrat un cop més que Sant Cugat no és una ciutat idíl·lica i que hi ha moltes famílies ofegades pels préstecs i hipoteques amb condicions abusives concedits per les entitats bancaries. Catalunya Caixa és un gran paradigma d’això. Tot i ser propietat de l’Estat en més d’un 90% i tenir l’any 2011 beneficis anuals superiors als 90 milions d’euros anuals és responsable del major nombre d’execucions hipotecaries a Catalunya. A Sant Cugat, concretament, el nombre d’afectades per hipoteques d’aquesta entitat augmenta dia a dia. Enfront a això, l’entitat respon dificultant les negociacions, donant llargues i no concedint en cap dels casos una dació en pagament com a liquidació total del deute. Perquè a Sant Cugat no volem gent sense casa ni cases sense gent nominem a Catalunya Caixa botifler de l’any 2012.

http://www.cugat.cat/noticies/Societat/79545.htm

http://www.cugat.cat/noticies/Societat/81868.htm

Jordi Carreras (president del grup municipal del Partit Popular):

Jordi Carreras és el president de la secció local del partit més conservador, de dretes, ultracatòlic i espanyolista amb representació al nostre consistori. El paper del PP a l’Ajuntament parla per sí mateix. Per començar, els atacs al model d’immersió lingüística que han defensat des de Sant Cugat són un més dels seus intents d’aniquilar la nostra llengua, arreu dels Països Catalans. Per altra banda, el caràcter patriarcal i carca de les seves polítiques: amb mocions en contra de l’avortament i abstenint-se en contra de la violència de gènere. Jordi Carreres va qualificar de “retrògrades” aquells que estan a favor del dret a la dona a decidir sobre el  seu propi cos. I a tot això hi sumem el seu suport a les retallades i a la reforma laboral, que ha provocat la precarització laboral i l’empobriment de la classe treballadora. Per tot això, considerem que Jordi Carreras, com a portaveu del partit més reaccionari i responsable de les seves polítiques, mereix ser nominat a botifler de l’any 2012.

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/12/unitat-politica-contra-la-llei-d-educaccio-que-prepara-el-pp-11265.php

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/10/el-ple-vota-en-contra-de-l-avortament-10080.php

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/11/ciu-i-pp-rebutgen-un-referendum-sobre-les-retallades-10830.php

http://www.totsantcugat.cat/ca/notices/2012/03/ciu-i-pp-refermen-el-seu-suport-a-la-reforma-laboral-al-ple-6163.php

Aquí podeu consultar la notícia del cugat.cat.

Moltes gràcies a totes i aneu pensant nous candidats per l’any 2013!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s